Vitamiinit

Avainsanat: , , , , , ,

vitamin bio-D

Tässä pieni kattaus mitä pistän suuhuni päivän mittaan, ja aikaisemmin kirjoittelin tästä ja eri öljyistä täällä.

Vitamiineja toisensa perään, ja sitten otan niitä reilusti. D-vitamiinia 100mikrogrammaa joka päivä, kyllä luit aivan oikein.

Coralli kalsiumi on tosi tärkeää kun ei käytä maitotuotteita, samoin monivitamiini valmisteet sillä me emme vain tahdo saada kaikkia vitamiineja siitä ruuasta mitä me syömme. Se ei aina ole meidän syy, sillä ruuasta on vain ikävä kyllä niin monesti poistettu juuri se kaikki hyvä ja loppu myydään meille jotta monopolipeli ja teollisuus rikastuvat. Siitä mielipiteitä joku toinen kerta.

Tärkeintä on kuitenkin se, miten sinä loppupelissä voit ja miten sinä voit omaan terveyteesi vaikuttaa ja ennenkaikkea haluatko edes vaikuttaa?

Sain kuulla jonkin verran supinaa kun menin ja totesin ääneen, että aion jättää viljat ja maidon sekä maitoproteiinin joksikin aikaa pois ja katsoa mitä tapahtuu. Ensimmäisenä oltiin kiven kovaa väittämässä, että ei ne sinun kivut kuule siitä johdu, ei ne mitenkään voi. Mietitäänpä hetki, mistä me se tiedetään? Ei tavallinen ihminen ole lukenut montaa tutkimusta eläessään aiheesta tai ole lääkäri saati ravintoneuvoja. Silti me EI haluta uskoa ja me toitotamme sitä totuutta sitten toisille.

Ei se koske minua, sillä minulla on aivan toisenlainen juttu ja tämä ei vaan voi toimia siihen on se normaalein vastaus.

Soimaamatta näitä ihmisiä sen enempää, niin päätin antaa itselleni ja keholleni mahdollisuuden, sillä haluan päästä eroon pienestä kinnauksen tunteesta, tulehduksenomaisesta tykytyksestä lihaksissani. Olen ollut nyt viisi viikkoa viljattomalla ja maidottomalla ruokavaliolla. Ensimmäisellä viikolla kusin kuin kameli. Toisella viikolla olo oli virkeä. Kolmannella pukkaa kuonaa naamasta läpi. Mutta mikä ehkä oleellisinta tässä on se, että kivut ovat vähentyneet huomattavasti. Olen vain jättänyt pois viljan ja maitotuotteet, ja kyllä kivut ovat vähentyneet.

Jos ne kivut ovat olleet vuosia läsnä arjessa, niin ei ne sormia napsauttamalla lähde, joten jatkan viljatonta ja maidotonta 6kk ajan.  Katson sitten mitä minulle  kuuluu, kun aika on kulunut umpeen maaliskuussa. Ei tämä ainakaan ole huonommaksi mennyt. Kotimaisten viljojen jättäminen pois ruokavaliosta, on tutkimusten ja jopa lääkäreidenkin mukaan vähentänyt kipuja niin  paljon, että asiakkaat ovat voineet luopua niin diabetes- kuin reumalääkityksestään.

…mutta jos ajattelet, että eihän tämä voi minua koskea niin sitten se ei koske…

…jos taas valitset sen vaihtoehdon, että annat omalle kehollesi mahdollisuuden parantua niin sitten tämä on sinun juttusi…

Molemmissa tapauksissa, muista syödä tarpeeksi eri vitamiineja ja ravintolisiä! Niitä on tarjolla monilta eri tuottajilta, ja löydät varmasti sellaisia jotka sopivat juuri sinulle.

Näitä Aboa Medican vitamiineja jotka on helppo tunnistaa purkin kyljessä olevista kuvista mikä on mitäkin saa:

Luontaistuntijoilta

Naturanetistä

4 vastausta artikkeliin “Vitamiinit”

 1. Laura sanoo:

  Hyvä kirjoitus! Itsekin kokeilin maidotonta ja viljatonta eloa, ja ero oli ilmeinen jo viikossa! Ruoka-aineiden totaalivälttäminen arjessa on kuitenkin haastavaa, tai itse taidan tehdä siltä sellaista. Miten päädyit sekä maidottomaan että viljattomaan, etkä esimerkiksi vain jompaan kumpaan?

  • Scarlet sanoo:

   Kiitos ja hienoa Laura, tämä vaatii tsemppiä! Kerran olen sortunut vajaan kahden kk kuluessa. Tosin vatsa meni mahtavasti sekasin tuosta sortumisesta;)
   Ravintoneuvoja sanoi että viljat pois, ja bonuksena maito ja maitoproteiini myös pois jotta saadaan suolisto terveeksi tulehduksesta.
   Kivut ja tulehdukset ovat jäsenistä kadonneet yli puolella, joten homma jatkuu.
   Itsetehtyä jyvänäkkileipää kulkee mukana, jos nälkä yllättää. Päärynää ei kannata laittaa käsilaukkuun, jos se ei ole muovipussissa:)

   Säästyy rahat kun ei voi syödä mitään leivoksia, sämpylöitä tms.

   Tsemppiä, ja kerro mieluusti omista kokemuksista ja tuntemuksista lisää 🙂

 2. Marjaana sanoo:

  Hei, tämä kiinnostaa minua kovasti. Mitä eroa kotimaisilla ja ulkomaisilla viljoilla? Miksi juuri kotimaisten viljojen pois jättäminen auttaa, vai ymmärsinkö väärin?

  • Scarlet sanoo:

   Marjaana: Todella moni on saanut avun jatkuviin pieniin tulehduksiin, reumakipuihin, diabetekseen, atooppisiin iho ongelmiin jne…siten että
   lääkitys on voitu jättää kokonaan pois. Useammat lääkäritkin myöntävät ja kehoittavat jättämään viljat pois.
   Moni huomaa jo 2viikossa huimia tuloksia, mutta sitten itsekuri pettää. Itse olen ollut 2kk ja olo vain paranee, kerran sorruin ja seuraavat kaksi päivää oli tulehduskivut takaisin.
   Ei tee mieli sortua enää.

   Elintarvike puolelta kysyttäessä viljaa ei voi valmistaa kuulema kuin yhdellä tapaa, ei ole tieteellistä näyttöä.
   Tiedän ihmisiä jotka menevät 2-4 vk eurooppaan ja syövät siellä höttöleipää kaksin käsin, iho paranee silmissä.
   Kotona sama ruokavalio jatkuu, mutta suomalaisella höttöleivällä ja kas, käsistä lähtee nahka ja ovat ihan verillä.
   Ei tuskin korvien välissä? Jokainen päättäköön itse.

   Ruis on pahempi kuin vehnä tulehduksien kohdalla, mutta koita saada 5 miljoonaa uskomaan se. Ruokateollisuushan menisi konkursiiin kun suomi on rakennettu ruisleivällä ja maidolla (joka nykyään on värjättyä vettä)!

   Jos tuhannet ihmiset ja varsinkin diabetes ja reumakipuiset ovat parantuneet lääkevapaiksi niin se riittää minulle itselleni jo suositukseksi. Toimii kaikilla, mutta tässä tulee olla ehdoton ja 6kk
   jälkeen olo on aivan eri kuin aloittaessa. Joillakin suoliston kuntoon saaminen ja tulehduksien poisajaminen kestää 6kk-2 vuoteen. Vähän sama jos yrität laihdutta 25kg, niin ei se hetkessä lähde,
   tasaseen tahtiin niin keho ehtii mukaan.

   Tässä hyvin karkeasti ja nopsaan kirjoitettuna. Kiva kun kommentoit, kysele lisää.
   Kirjoitan tästä vielä lisää.

   Mirka

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *