Kukaan muu ei pelasta meitä, paitsi me itse

Avainsanat: , , , , , , , ,

 buddha mielenrauhaa meditaatio

 

”Kukaan muu ei pelasta meitä, paitsi me itse.

Kukaan ei voi, eikä kenenkään tulisi tehdä niin. Me itse kävelemme polkua pitkin.

-Buddha-

Tuo teksti on niin totta. Jokaisella meillä on polkumme kuljettavana ja niitä polkuja ei voi verrata toisten kulkemiin polkuihin, sillä ne eivät ole koskaan tasavertaisia. Niin epäreilua kun se onkin, että toiset soljuu tästä elämästä läpi hopealusikka suussa ja toiset kituvat ja kärsivät. Tulevat petetyiksi, jätetyiksi, tapetuiksi ja vammautuneiksi niin silti se on jokaisen oma polku.

Miksi?

Olen pikkuhiljaa alkanut antamaan mahdollisuuden sellaiselle ajatukselle, että meille on suotu tämä elämä elettäväksi mutta ennen kaikkea opittavaksi. Jokaisella meillä on oma oppi, tehtävä oppia jotain ennen kuin me siirrymme ajasta ikuisuuteen. Mitä se sitten kenenkin kohdalla tarkoittaa, on se juuri se juttu joka jokaisen tulisi itse oivaltaa.

Elämä ei aina ole ruusuilla tanssimista ja olenkin hyvin huolissani tämän päivän lasten kyvystä tuntea pettymystä ja ennenkaikkea sietää epävarmuutta ja pettymyksiä ilman, että heillä heti hirttää kiinni. On ihan normaalia, että elämä on hyvinkin usein tylsää ja arkista rutiinia ja asiat eivät mene niinkuin itse haluaa. Sellaista se Elämä vain on. Mitä varhaisemmassa iässä sen tajuaa, sisäistää ja hyväksyy niin sen helpompaa olisi mutta kun…..jokaiselle on se oma hetki ja aika kun hän ottaa asioita vastaan. Sitä ei voi nopeuttaa toiset ihmiset tai elämäntapa oppikirjat. Ne ohjaavat kyllä ajatusta oikeaan suuntaan ja hyvä niin.

Läntisen pallonpuoliskon ihmisillä on tapana kärsiä ihan kaikesta mahollisesta. Niin menetyksistä, pelosta, surusta ja väsymyksestä ja ihan kaikesta mitä vaan voi syyttää, sen sijaan, että katsoisi syvälle itseensä ja etsisi vastausta itsestään eikä siitä, että kun nuo muut ovat tuollaisia. Eivät ne muut aja sinua toimimaan niin kuin sinä päätät toimia, vaan se olet sinä itse.

Sinä itse olet vastuussa itsestäsi, teoistasi ja sanoistasi. Vastuu on sinun ja vain sinun.

Älä vaadi täydellistä elämää sillä jos sellainen on olemassa on sen hinta kova. Sen saa huomata ennemmin tai myöhemmin. Kun olet armollinen itseäsi ja elämääsi kohtaan, niin petyt vähemmän itseesi ja muihin ihmisiin. Buddhalaisuudessa sanotaan, että et voi koskaan mennä takaisin päivään joka on jo ollut ja huominen on vain pelkkä illuusio.

Meidän olisikin hyvä havahtua siihen, että kaikki tapahtuu nyt, myös mennyt ja tuleva.

Muista kohdella itseäsi rakkaudella ja lempeydellä ja hyväksy virheesi.

Älä syytä toisia ihmisiä omista puutteistasi ja heikkouksistasi vaan vedä henkeä ja tutustu itseesi, jottet toistaisi samoja asioita.

Elämä on matka ja mahdollisuus ottaa opiksi virheistään ja jatkaa eteenpäin.

♥ ♥ ♥

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *