Heikot, vahvat ja viisaat ihmiset ovat suurta viisautta

Avainsanat: , , , , , , , ,

anteeksianto

Tähän kiteytyy niin paljon totuutta, että sitä kannattaa mielestäni miettiä hetki jos toinen.

Heikot ihmiset kostavat.

Vahvat ihmiset antavat anteeksi.

Viisaat ihmiset antavat asian olla.

Olen itsekin sortunut siihen, että jos minua kohdellaan väärin tai loukataan, niin minulle on tullut tarve antaa samalla mitalla takaisin. Sillä pitäähän minun nyt osata ja pystyä antamaan takasin samalla mitalla, jotta toinen tietää miltä se tuntuu. Vai mitä?  Eli ei näin, sillä se kertoo vain että sinun oma egosi on niin suuri ja heikko, että se vaatii lisää ikäviä asioita kasvaakseen. Takuuvarma epävarman ihmisen merkki. Onneksi olen lopettanut tuon huonon tavan, ja muuttanut toimintaani toisenlaiseksi.

Vahvat ihmiset antavat anteeksi, ja se on hienoa mutta vaikeaa. Itse kuvittelin ennen että piti heti antaa anteeksi tai siinä lähipäivien tienoilla. Nyt olen huomannut, että eräässä tapauksessa on mennyt jopa seitsemän vuotta kunnes olen voinut antaa anteeksi. Miksi näin kauan? Siksi, että minä en ollut kasvanut ihmisenä tarpeeksi tajutakseni että kaunan kantaminen on todella turhaa. Se vie vain Sinun energiaasi, ei sen jolle sitä kannat. Olen myös pyytänyt vuosien jälkeen anteeksi ihmisiltä joita olen kohdellut huonosti. En pyydä anteeksi siksi, että saisin paremman sädekehän ja hyvän mielen vaan haluan osoittaa heille myös sen että en ole enää sama ihminen. Tuskin hekään ovat, ja se ei tarkoita että meidän pitäisi uusina ihmisinä alkaa leikkimään keskenään. Se on eräänlainen kunnianosoitus, että arvostan heitä ihmisinä sillä meillä on yhteinen historia takana.

Sitten kun asia on todella iso ja sitä ei voi selvittää joko omasta tai toisen tahdosta, niin ainoa vaihtoehto on antaa asian olla. Tämä on se kaikkein vaikein, sillä olen sitä mieltä että jokainen meistä ansaitsee selityksen, rehellisen vastauksen tai perustelun eri asioille jotka kismaa aiheuttavat. Kun sitä ei saa, niin oma mielikuvitus ottaa helposti ohjakset käsiinsä ja alkaa syöttämään toinen toistaan villimpiä salaliittoteorioita mielemme sopukoihin. Tässä kohden on se suuri ja viisas sanonta että kohtaa tällaiset ihmiset sydämmellä ja rakkaudella.

Se täytyy kuitenkin tehdä vilpittömästi, eikä siten että sanon antaneeni anteeksi, mutta kadulla vastaantullessa ohimon verisuoni alkaa tykyttämään, keho kiristyy ja odotat vain että olet päässyt ihmisen ohi nopeasti. Se on selkeä merkki siitä, että se mitä sanot ja toivotat toiselle ei ole sulassa sovussa sen kanssa mitä ajattelet ja tunnet.

Jälleen kerran katse omaan sisimpään ja itsetutkiskelua kehiin, sillä vain sinä voit muuttaa omaa käytöstäsi.

Ei kukaan muu.

– Scarlet –

8 vastausta artikkeliin “Heikot, vahvat ja viisaat ihmiset ovat suurta viisautta”

 1. Lumo sanoo:

  Joka kesä tee ison satsin pestoa kun basilikapuskat ovat suurimmillaan ja parhaimmillaan. Pakastan sen jääkuutiomuoteissa. Pestossa on öljyä, mutta se on jäätynyt hyvin, en tosin tee pestosta koin juoksevaa, vaan lisään öljynvasta sulatettuani kuution käyttöä varten.

  • Scarlet sanoo:

   Lumo: minä tosiaan laiton ensimmäisessä satsissa vain öljyä ja yrttejä ja se ei tahdo ihan kovaksi jäätyä.

 2. Lumo sanoo:

  Hmm… jostain syystä kommenttini tuli väärään postaukseen, piti tietysti kommentoida tuohon alempaan yrttipostaukseen

 3. Taru sanoo:

  Kiitos tästä kirjoituksesta. Olen eilisen pahanmielen jälkiaallokoissa ja tämä auttoi. Lue postaukseni, niin tiedät mistä puhun 😉

  • Scarlet sanoo:

   Taru: Kiitos itsellesi, minäpä lukasen, sillä vielä en ole ehtinyt päivittää itseäni.
   Iso hali <3

 4. Outi sanoo:

  Mä olen huono antamaan anteeksi. Ehkäpä kun ihmistä loukataan tarpeeksi monta kertaa, niin se anteeksipyyntö yksistään ei enää riitä. Välillä oikeasti ajattelen niin, että anteeksi voin antaa, mutta koskaan en voi unohtaa.

  • Scarlet sanoo:

   Outi: Itse olen alkanut ajattelemaan näin, että se toinen voi olla monesti kovin vajavainen ja omiin olosuhteisiinsa nähden ei osaa mitään muuta kuin esimerkiksi loukata.
   Taustalla on aina jotain, sillä ei kukaan huvikseen ole ilkeä tai haluta loukata. Ihminen ei osaa muuttaa omia toimintatapojaan, tai ottaa selvää mistä omat ikävät käytökset
   juontavat, sillä usko pois jostain ne juontavat.
   Kun itse ymmärtää ettei toinen voi itselleen mitään, niin voi päästää irti. Voi myös ajatella että on antanut anteeksi kun asia ei nouse enää mieleen.
   Jokaisella oma tapansa <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *