Almost Neil Young in Kokkola

Avainsanat: , , , , , ,

Neil Young Calle Kokkola

Vaikka tuossa jo muutama päivä sitten totesin, että tuleva 14.11 illan keikka Callessa ei vaadi turhia selittelyitä, niin syön sanani.  Jarski Paananen on alla olevalla tekstillään niin asian ytimessä, että jos joku vielä miettii niin ei kannata, vaan suuntaa iltaansa viettämään muiden kanssa Calleen, sillä luvassa on keikka  joka vie varmasti jalat alta ja sydämen mennessään. Meillä Kokkolassa kun on tapana osata yhtä sun toista, ja varsinkin soittaa musiikkia. Itse tiedän, että iltaan ei tarvitse pettyä, sillä jo pelkästään The Sparrowsin coverit Neil Youngista kuittaa sisäänpääsylipun hinnan!

The Sparrows scarlet walkThe Sparrows Scarlets walk

(kuva: Jonas Udd)

Kymmenet kokkolalaismuusikot kokoontuvat juhlistamaan suuren idolinsa 70-vuotissyntymäpäivää. Maailmanlaajuisesti katsottuna Neil Young sijoittuu musadiggareiden listoilla ja arvosteluasteikolla aivan siihen terävimpään kärkeen. Nuorisoidoli tuntuu tässä tapauksessa vähän onholta, sillä useimmat ihailijat ovat todennäköisesti ylittäneet kuudenkympin merkkipaalun.

Siitä huolimatta on ihailijajoukossa myös jälkikasvumme ikäisiä.

Neil Young on yksi suurimmista musiikkivaikuttajista maailmassa ja on määritelty Rock and Roll Hall of Famessa yhdeksi universumin suurimmista ”rokkenrollin” lauluntekijöistä ja esiintyjistä. Tapahtumamme ”Long may you run – a tribute to Neil Young” ajoittuu lähes päivälleen hänen syntymänsä 70 –vuotispäivälle. Arvon synttärisankari viettää synttäreitään vain kaksi päivää ennen tribuuttitapahtumaamme, jota vietämme Hotelli Kaarlen Night Clubissa 14.11.2015 klo 19:30 alkaen. Olemme koonneet noin 4½ tuntia kestävän musiikkispektaakkelin, joka ei yksistään muodostu Neil Youngin biiseistä vaan myös paikallisten muusikoiden itse valitsemasta mutta tapahtuman teemaan sopivasta sekä omasta tuotannosta että lainakappaleista. Onhan päivänsankari itsekin esittänyt keikoillaan ja levyillään monta tunnettua maailmanmaineeseen noussutta biisiä, jotka alkujaan lähtöisin muiden kynästä.

Paikallisista esittäjäkaartista voisin mainita The Sparrows –duon, joka taitaa komeilla jo vaikka kuinka monetta viikkoa Radio Vegan listaykkösenä. Heidän keikkasettinsä sisältää muutaman Young –biisin, jotka saavat todella arvoisensa tulkinnan nostattaen tunnelmaa hiljalleen kohti atmosfääriä. Tapahtumamme esiintyjät ovat siis pääosin paikkakuntalaisille tuttuja kasvoja jo vuosien takaa ja jotka keikkailevat edelleen. Yhteistyö naapurikaupunkimme kanssa näissä musiikillisissa karkeloissa saa myös jatkoa St. Petersaari Duon myötä. Tuttuja hemmoja hekin vuosien takaa ja heidän settinsä tulee olemaan pääosin omaa tuotantoa, mutta tukee loistavasti tapahtumamme teemaa ja sopii tunnelmaan kuin se kuuluisa naula.

Tarjoamme musadiggareille sellaisen annoksen Neil Youngin tuotannosta, ettei kukaan jää kylmäksi.

Liput ennakkoon vain kympillä!

(teksti: Jarski Paananen)

Tapahtuman järjestää Back to the 60’s ry.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *