Minimoipeli

Avainsanat: , , , , , ,

cox & cox dear head

Meillä kaikilla on tavaraa, ja sitä on liikaa! Tavaralla ei loppupelissä tee mitään, sillä mitään et vie hautaan mukanas. Tai jos viet, niin hyvin on rajallista se tila arkussa tai tuhkauksessa. Sisustaminen on monen naisen ja miehen intohimo, aina halutaan uusinta uutta ja ollaan helposti vietävissä mainonnan valtavirrassa. Saako halvalla hyvää, vai pitäisikö säästää ja ostaa kallista designia. Takaako sekään laadun? Niin tai näin, niin meistä jokaisesta löytyy pieni hamsteri, viimeistään kun astiakaappiin katsotaan. Itse olen vakavissani miettinyt, että salakavalan kierosti tavara on alkanut omistamaan meitä. Tulemme onnelliseksi tavarasta, ja usein olemme ansainneet jollain tekosyyllä syyn ostaa lisää tavaraa josta saadaan kiksejä ja tullaan jälleen kerran hetkellisesti onnelliseksi.

Minä haluaisin tulla mielummin onnelliseksi ihmisistä, ihmisten teoista, sanoista, hymyistä ja myötätunnosta kuin yhdestäkään tavarasta!

Meitä taitaa olla nyt yli 100 ihmistä, jotka ottavat Johannan Minimoi pelin haltuun, eli me poistamme turhaa, ylimääräistä roinaa, tavaraa, materiaa, vaatetta ja leluja tai mitä nyt vian onkin nurkkiin kertynyt. Itse olen karsivut 250neliön sisukset 68 neliöön, ja melkein olen maalissa. Tässä on vallan oiva tapa vetää loppuspurtti siivoamisessa maaliin kunnialla.

Kaksi tapaa toteuttaa ”Minimoipeli”!

Tapa 1: Vähennät kodistasi kaksi tavaraa per päivä koko Syyskuun ajan. Tapa sopii keräilijälle, jolle tavaroista luopuminen on vaikeaa. Tämä saattaa olla hyvä alku ja herätys uudenlaisille ajatuksille! Syyskuun aikana poistat siis yhteensä 60 tavaraa!

Tapa 2: Vähennät kodistasi 1 tavara Syyskuun 1.päivä, 2 tavaraa Syyskuun 2.päivä, 3 tavaraa Syyskuun 3.päivä jne. Tapa sopii, kun haluat haastaa itsesi tavaran täyteisessä maailmassa. Syyskuun aikana poistat siis 465 tavaraa!

Molemmat tavat ovat yhtä arvokkaat! Voit poistaa mitä tahansa maljakon, pyyhekumin, harjan, sukat, astian, huonekalun, lelun ja pyyhkeen jne. Vie tavara heti pois silmistäsi. Suosittelen laatikkoa johon keräät poismentävät tavarat, jonka sitten viet eteenpäin kierrätykseen kun kuukausi on ohi.

Itse aloitan tuolla kahdella tavaralla per päivä, mutta veikkaan että innostuksen tarttuessa useampikin tavara saa kyytiä kierrätyksen suuntaan.

Lisää juttua aiheesta Johannan LÖYTÖ-blogissa

2 vastausta artikkeliin “Minimoipeli”

 1. arleena sanoo:

  Hyvä idea. Minä olen säännöllisesti vuosittain komeroita siivotessani erotellut vaatteet, joita en ole käyttänyt pitkään aikaan. Säkit olen vienyt Babtistiseurakunnan kirpparille. Vaatteet tietysti puhtaita ja ehjiä. Muuta, lähinnä esineitä, olen myynyt kirppistapahtumissa tai olen antanut muiden pöytiin.
  Tästä huolimatta tavaraa on, osa komeroissa ja osa esillä. Vaihtelen niitä.
  Niin ja SPR:lle olen myös vienyt kaikenlaista.

  • Scarlet sanoo:

   arleena: se on varmasti niin, että tavara ei ihan heti tästä maailmasta lopu.
   Kierrättäminen on niin hienoa, ja kiva että ihmiset harrastavat sitä.

   Hyvää illan jatkoa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *