Viljaton ja maidoton ruokavalio

Avainsanat: , , , , , ,

inkivaari lemon

juurekset ja kaali

porkkanat sienet

kaali kana pata

Nyt on sitten tultu siihen, että lähen kokeilemaan täysin uutta ruokailu juttua. Eli täysin maidotonta (maitoproteiinia) ja viljatonta apetta. Syy ei ole laihduttamisesta tai dieetistä, vaan siitä että kehoni on käsittääkseni jatkuvassa tulehdustilassa ja olen kyllästynyt siihen että kädet puutuu, lihakset kramppaa, kalvot tarttuu lihaksiin kiinni ja olen kankea ja kipeä. Ollut jo niin kauan kuin muistan, ja minulla on norsun muisti.

Niin moni ihminen on saanut avun kipuihinsa siitä, että suolisto on rauhoitettu ja saatu tervehtymään, kun pitkäänkin jyllänneet tulehdukset ovat poistuneet kehosta. Kaikkea on kokeiltu, monta lääkäriä ja neuvojaa tavattu ja koska tilanne on minulla sama, että kipu on ja pysyy eikä poistu särkylääkkeilläkään niin kokeilen tätä täysin kotimaista viljatonta ja maidotonta avoimin mielin.

Kun minulle ehdotettiin tätä ravintoneuvojan puolesta, ajattelin että ok ei se niin vaikeaa ole.

En syö pullaa, leivoksia enkä karkkia. En käytä valkoista sokeria. Syön tosi harvoin perunaa tai pastaa. En juo maitoa. Syön pääsäntöisesti täysjyväleipää.

Jatkossa syön lihaa, kanaa, kalaa ja kasviksia sekä juureksia, papuja ja linssejä. Syön munia ja juon kahvia ja teetä. Itse tehty jyvänäkkileipä säilyy leipänä. Lisään kookosrasvan valikoimiini, oliiviöljyn rinnalle. Jos jugurttia tekee mieli, vaihdan sen soijajugurttiin.

Mitä joudun jättämään pois on juustot. Pizzankin voin tehdä kesäkurpitsa pohjalla, mutta mitä juuston korvikkeeksi? Kestän elää ilman pizzaa jos minun kivut katoavat.

Elämä on valintoja, ja niitä voi onneksi kokeilla.

En koe, että tämä on hirveän vaikeeta kun niin moni ruoka ja eines on pois listaltani.

Kaikessa ratkaisee kuitenkin asenne, näkeekö tämän ylitsepääsemättömänä esteestä vai haluaako saada terveen kehon?

Onko sinulla jotain ruokarajoitteita, ja onko jonkin eineksen pois jättäminen tervehdyttänyt sinut?

-Scarlet-

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *