Sitruunan alle kätketty lohi ja Raimat

Avainsanat: , , , , , , , , ,

lohi sitruunalla

Hackman all steal

raimat punaviini

lohi perunat

Täällä taas on kokeiltu erilaisia juttuja, ei mitään uutiskynnystä ylittävää mutta riskillä vedettiin jahka muksu suostuu syömään. Tuo lapsihan tykkää kalasta, ja nyt olin ajatellut että kuorrutan lohen ensin ohuelti suolalla ja pippurilla, jonka jälkeen voitelen sen paksusti Dijon sinapilla, mutta sillä jossa on kokonaisia sinapinsiemeniä, eli se rakeisempi koostumus. Sitten pöydällä odotteli ajasta ikuisuuteen siirtymistä sitruuna ja pari mandariinia, joten viipaloiksi ja ladoten kalan päälle.

Vielä kourallinen kapriksia päälle, ja 225C uuniin about 45-60 minuuttia. En hirveesti muistanut katella ruuan perään, ja vähän ehti tummua lemonit, mutta kala oli jemmassa ja niin maukasta että!

Muksu yllätti ja sanoi että todella herkullista, mutta eniten oli tykännyt lähes kuivaksi kasaan menneistä kapriksista!

Okkei!

Itse taas olen ollut megalomaanisen tyytyväinen Fiskarsin all steel 28 cm paistovuokaan, jossa ei siis ole sitä puolen metrin vartta vaan ”korvat”.  Paistovuoassa on reiällinen kansi, ja nyt tulee se paras juttu, vaikka onkin pinnotettu pannu, niin voin paistaa ruuan pannulla ja sen jälkeen siirtää koko hoidon hautumaan uuniin, jossa se kestää olla jopa 240 asteessa.  Tilavuus reilu, eli 4,2 litraa joten vähän raskas, mutta kaksi toimintoa yhdessä säästää tilaa ja lisää ymmärrystä.

Aivan mahtava kapistus!

Olkoonkin, että kalalle suositellaan valkoviiniä…minulla on aika pitkälle jalostunut yksinkertainen periaate että kesällä juon valkoviiniä ja talvella punaista.

Joten siitä syystä päädyin Raimattiin.

Yhteistyössä

Viinimaan kanssa.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *