Myllymäki kasvikset lisukkeena & pääruokana

Avainsanat: , , , , , , , , ,

porkkanat

chorizo

chorizo porkkanat

kasvisruoka

myllymaki tammi ruokakirja

Olipa kerran pari porkkanaa, ja ne meni naimisiin muutaman chorizon kanssa. Kaasoina toimi suola, raastettu sitruuna, manteli ja timjami. Jotta rakkaus suli yhteen, tarvittiin vähän voita ja uunia.

Siis oikeasti, voiko parempaa ruokakirjaa (ruokaraamattua) olla kuin tämä Tommy Myllymäen kasvikset lisukkeena ja pääruokana?

Ei voi olla.

Ohjeet ovat todella helppoja, mikä on avainasemassa kun itse haluan kokata jotain kivaa. Sillä en jaksa etsiä mitään numibialaisia pensasmustikoita, tai himalajan vattuja ryhtyessäni kokkailemaan. Tässä reseptissä oli esimerkiksi porkkanalle vaihtoehtona herkkusieni tai palsternakka. Olen aivan ihmeissäni että näinkin vähillä perusraaka-aineilla saa taivaallisen hyvää kasvisruokaa.

Puhtaat maut, helppous esteettisyys.

Näitä ruokia voi syödä silmilläänkin. Lisäksi kirjassa avarretaan tavallisen ihmisen maailmaa siitä miten kasviksia tulee käsitellä ja kuinka ne tulee valmistaa. Monta asiaa olen ilmeisesti tehnyt väärin, ja kaikki maut ovat menneet harakoille. Enää en keitä porkkanoita, ikinä!

Tällä kirjalla ei voi kun onnistua!

Parasta on myös se, että Sinusta kuoriutuu kotikeittiössäsi heti pieni masterchef. Eikä ihme, sillä kirjan kirjoittanut Tommy Myllymäki on yksi Ruotsin tunnetuimpia kokkeja, ja hän on pärjännyt Bocuse d`Or kilpailussa sijoille MM-hopea 2011, EM-kulta 2014 ja MM-pronssi 2015, joten voi siis sanoa, että mies tietää miten ruokaa valmistetaan.Kirjan on kääntänyt Jenna Yli-Knuuttila ja kustantanut Tammi.

ps. Habanerokitchen on myös testannut Myllymäen reseptejä, earl grey teessä haudutettuja linssejä.

Suosittelen

Yllä olevat kuvat ovat minun ottamiani, eivät tosin yhtä hienot kuin kirjassa olevat Charlie Drevstamin valokuvat.

Det var en gång några morötter som gifte sej med ett par chorizos. Som brudtärnor funkade salt, mandel, riven citron och timjam. För att kärleken skulle smälta samman, behövdes det en nypa salt, smör och en ugn.

Kan det finnas en bättre matbibel? Nej, säger jag. Tommy Myllymäki är genial, då han får vem som helst att känna sej som masterchef efter att ha testat hans enkla och underbara resept. Jag brukar inte tycka om enkla saker, men jag äter mina ord för här är det det bästa som hänt!

Lärde mej att jag inte riktigt fattat hur man ska hantera frönsakerna, men tack o lov nu efter dryga 40 år så vet jag lite bättre, tack vare denna bok. Jag ska aldrig, koka mina morötter igen!

Med denna bok så kan du bara lyckas!

Månne Tommy skulle vilja flyga hit till mej och fixa lite mat och mej och mina vänner?

Än så länge, så för jag stå själva för serveringen. Skaffa denna matbibel om inte du redan har varit klok nog att skaffa den.

– Scarlet –

2 vastausta artikkeliin “Myllymäki kasvikset lisukkeena & pääruokana”

 1. Lumo sanoo:

  En olekaan koskaan pitänyt keitetyistä porkkanoista tai muistakaan vihanneksista, uunissa paahdetut ovat paljon parempia.

  Valitsin kustantajalta useamman uuden keitto-opuksen joukosta blogiarvioon kirjaa, arvoin tämän ja Deliciosly Ellan välillä, olisi tämäkin kirja selvästi ollut hyvä.

  • Scarlet sanoo:

   Lumo: Mua puhutteli tämä, ihan siitä syystä että haluan oppia tekemään kasviksista hyvää ja maukasta ruokaa.
   Tällä kirjalla se onnistuu, ja olen ihan myyty kaikille resepteille. Olen varma että munakoisotkin maistuvat hyville
   tämän kirjan oppien kera 😉

   Mielenkiinnolla luen mitä Ellan kirjasta löytyy.
   Kokkailun ja kokeilemisen iloa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *