Kirje nuorelle jonka arvosanat nousivat, mutta sinua ei muistettu.

Avainsanat: , , , , ,

daisy

Tänään on taas niin moni saanut koulunsa päätökseen, ja jotkut ovat saaneet päästotodistuksen vuosien uurastuksesta. Heidän on syytä olla ylpeitä omista saavutuksistaan, sillä harvalla tuo koulumenestys tulee helpolla. Toisilta se vaatii vähemmän, ja toisilta suunnattomia ponnistuksia jotta maaliin päästäisiin. Joka vuosi sama kaava toistuu, ja ne parhaat ja iloisimmat palkitaan stipendein ja lahjakortein, mutta ne todelliset uurastajat eivät saa mainintaa kuin omalta opettajaltaan, joka on läheltä seurannut tuon nuoren 3-4 vuoden taistoa saada se peruskoulun päästötodistus, tai ylioppilastodistus. Kaikki eivät valmistu, vaikka he ovatkin uurastaneet tuon todistuksen eteen, ja silloin tulee aivan varmasti itku niin oppilaalta kuin läheisiltä. Se itku on ihan yhtä herkässä kuin laudaatturin oppilaalla ja hänen läheisillään.

Mikään laki ei käsittääkseni kiellä sosiaalisen älyn käyttämistä? En ole vielä kuullut sellaisesta koulusta joka antaisi esimerkiksi parhaista ponnistuksista oppilaalle stipendin, jonka lähtökeskiarvo on ollut vaikkapa 5,9 ja hän on saanut korotettua sen 6.3:een. Mikäli koulun periaate on että arvosanat tulee olla hyviä ja korkeita, ja täten tällaisesta uurastuksesta ei voida palkita, niin mikään ei estä opettajaa itse keräämästä 5 € jokaiselta opettajalta opettajan huoneessa, ja sitten jakamaan sitä koulun päättäjäisille viimeisenä päivänä! Kerätään sitä rahaa vauvan saaneille, valmistuville ja kehitysmaillekin. Mikäli tiedät koulun, jossa muistetaan niitä suurimpia ponnistuksia tehneitä, niin kerro minulle ja kirjoitan heistä!

Vaikka kasaan ei saisi kuin 20€, niin se on iso raha 9 luokkalaiselle. Iso raha siinä mielessä, että hänen uurastus on noteerattu ja arvostettu. En voi pyytää opettajia avaamaan omia kukkaron nyöriä, sillä jokainen käyttää rahansa kuten parhaaksi näkee ja kokee. Ei auta nurista tyytymättömyyttä keväisin tämän asian suhteen, sillä tosiasiahan on se, että asialle on tehtävä jotain, ja jonkun on se tehtävä,  joten siitä syystä juuri sinä voit olla se joka pistää kolehdin pystyyn ja antaa kerätyt rahat sille ”huonoimmalle, joka teki suurimmat saavutukset” eikä lintsaa enää yhtä paljon kuin alussa. Sille nuorelle joka löytää välitunnin jälkeenkin tiensä takaisin luokkaan. Sille nuorelle joka viitsii opetella tekemään läksyt, ja ymmärtää kenen vuoksi tai takia hän opiskelee.

Sillä sille nuorelle, minä erityisesti toivon kaikkea hyvää, onnea ja menestystä!

Usko itseesi, sinä tulet selviämään ja jos kukaan muu ei sinua kehu, niin muista että olet arvokas ja ainutlaatuinen.

Riittää että sinä uskot itseesi, sillä elämä on tällaista.

– Scarlet –

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *