Venetsiassa veneillen

Avainsanat: , , , ,

Venetsian talot

Venetsia talot

Venetsia silta

Venetsia Gondola service

Venetsia Wedding

Venetsia kanaali

Venetsia McDonalds

Venetsia huokausten silta

Venetsia salviati

Venetsia on varmaan yksi niistä ”bongaa kaupunki” listalla monella ihmisellä?

Kaupunki on rakennettu 118 saarelle jotka sijaitsevat lähellä toisiaan Venetsian laguunilla, joita yhdistää puolestaan 354 siltaa. Venetsia vajoaa hitaasti mereen ja sen vajoamista on yritetty estää monin eri tavoin. Viimeisten tutkimusten mukaan vajoaminen on saatu ehkä pysäytettyä mutta varmuutta asiasta ei ole. Noh, tuskinpa tuo kaupunki minun elinikäni aikan vielä vajoaa mutta kun 30 000 taloa on puupaalujen varassa jotka ja ne puupöllit sijaitsevat veden alla niin on sanomattakin selevää, että pikkusen on haasteellista pitää tönöt pystyssä ja estää lahoaminen.

Kaupungissa siis mennään veneellä paikasta toiseen ja lentokentällekin mennään veneellä. Helekatin kallis kaupunki, jos haluat istua kuuluisalla torilla ja juoda kupposen kahvia niin helposti maksat siitä ilosta kympin. Suosittelen siis lukemaan hinnaston läpi, ennekuin istahtaa alas  ja alkaa nauttimaan näköaloista. Sama pätee Monacon Casinon edustalla olevaan ravintolaan;)

Itse en oikein jaksanut innostua tästä kaupungista, museoista ja hintaluokasta. Sokkeloiset kujat olivat täynnä huippumerkkien kauppoja ja kaikki mihin katseesi loit alkoi tuhannesta eurosta ylöspäin. Tiedä häntä, tuleeko elitisti tänne shoppailemaan vai tekevätkö he ostoksensa netin kautta?

Päivä Venetsiassa oli minulle ihan tarpeeksi.

 

 

Yksi vastaus artikkeliin “Venetsiassa veneillen”

  1. Minäkin olen päivän viettänyt Venetsiassa ja se riitti myös minulle. En innostunut paikasta mutta onhan se tietenkin aika erikoinen. Jäi ”tulipahan nähtyä”-fiilis.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *