Matkakuvia Dubrovnikista – Kroatiasta

Avainsanat: , , , , , , , , ,

Dubrovnik Croatia

Dubrovnik sitruunaupu

Dubrovnik luostari

Dubrovnik kroatia luostari

Dubrovnik vanhakaupunki

Dubrovnik satama

Dubrovnik terassi

Dubrovnik kroatia kaupunki

Tässä muutamia kuvia Dubrovnikista, jossa pyrähdin viime keväänä. Itse kaupunki ei ole mikään rantaloma kohde, vaan ne kohteet ovat sitten niissä pienissä kylissä 3-20km päästä keskustasta. Vanhakaupunki on kaunis, mutta liikuntarajoitteisen painajainen sillä ainoastaan pääkatu on tasainen ja suora. Sen jälkeen onkin vain portaita portaiden perään, ja aina ei ole edes kaidetta mistä ottaa tukea kivutessa seuraavalle katutasolle.

Olin siinä uskossa, että täällä on vielä edullista tai jopa halpaa. Siinä kohden kolahti kiville, sillä pitsat ja ravintolan ruoka-annokset olivat ihan suomen hintaa, samoin juomat. Ihmiset ovat ystävällisiä, vielä he eivät ole oppineet puhumaan suomea… (ainakaan kovin hyvin;)

Matkaoppaissa kehutaan shoppailu tarjontaa?! Kaikki on tietysti suhteellista, ja mikä yhdelle sopii niin ei toiselle sovi. Vanhassa kaupungissa on muutama merkkiliike, muuten Dubrovnikin keskustan vaate- ja kenkätarjonta on halpaa piraatti tavaraa, ja vaatteissa ja kengissä on vahva vanhan itäblokin leima, niin laadullisesti kuin ulkonäöllisesti, mutta huvittavinta oli että vaate oli normaalihintainen, ja tällä tarkoitan suomen hintatasoa. Aika oli pysähtynyt täällä, ja sen kyllä huomasi.

Kahviloita sen sijaan oli paljon, ja kaikki paikalliset istuvat kahviloissa koko ajan. Tuota yhteisöllisyyttä ja puheensorinaa kaipaan suomessa, varsinkin pienimmissä kaupungeissa missä lähetään kaupungille vain kerran viikossa, eli lauantaisin:) Ehkäpä tuo kulttuuri tarttuu pikkuhiljaa meihinkin.

Mikäli tutustut vanhankaupungin museoihin, kannattaa sinun ostaa museokortti niin säästät sievoisen summan rahaa, kuin se että ostat kertalippuja. Vanhalle muurille kiipeäminen taisi maksaa liki 15 euroa, tuolloin pääset kävelemään muurin ympäri ja ihastelemaan vanhaa kaupunkia vähän korkeammalta. Uudella cable carilla pääsetkin sitten kaupungin vuoren huipulle, jos ei päätäsi huimaa.

Ihanaa sunnuntaita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *