Ajattele itsestäsi pelkkää hyvää

Avainsanat: , , , , , ,

Yoko Ono

Koeta olla ajattelematta mitään negatiivista itsestäsi. Kolmen päivän ajan, 45 päivän ajan ja kolmen kuukauden ajan, ja huomaa mitä elämällesi tapahtuu.

Tätä on hirveän vaikea toteuttaa, jos sinua on loukattu. Yksikin päivä voi olla liian pitkä, ja sitä sortuu jo iltapäivällä ajattelemaan itsestä ikäviä asioita. Monella naisella se liittyy painoon, ulkonäköön tai itsetuntoon.

Miten sitä kasaa itsensä niin, että sitä alkaa uskomaan jotain päinvastaista tai ajattelee, että aivan sama, jos en kelpaa tällaisena niin sitten olen väärässä seurassa. Harva ihminen vaihtaa sitä seuraa, vaikka tuleekin joudutuksi arvostelun kohteeksi. Nämä on niitä toisten ihmisten viisaita neuvoja, joita kukaan ei todellisuudessa noudata.

 Ihan turha lähteä lenkille, alkaa syömään salaattia, spiruliinaa ja superfoodia ja juomaan kolme litraa vettä, ja sitten lenkin jälkeen antaa itselle ansaittu palkinto, eli kolme juustokakkupalaa ja vähän suklaata siihen kyytipojaksi. Facebook on siitä hyvänmielenkohottaja, että aina voi postata itsestään kasvokuvan joka kerää kehuja aina nätistä-kauniiseen. Olen aivan varma että jos postaisin itsestäni keskivartalokuvan, niin kovin moni ei peukuttaisi ja tykkäisi, saati kehuisi nätiksi ja kauniiksi. Vain ne vastasynnyttäneet naiset joiden vatsa on palautunut sileäksi kahden kuukauden jälkeen synnytyksestä postaavat sen kuvan. Me muut emme voi sanoa jakavamme sympaattisia ajatuksia heitä kohtaan.

Saatteko pointistani kiinni? Luulenpa että saatte, sillä te olette fiksuja.

Yksi tunnettu bloggaaja on pitkä kuin gaselli, kaunis kuin morsian ja missin mitoissa. Silti hän piti itseään ylipainoisena, ja me lukijat emme voineet ymmärtää että mitä tuo oikein horisee, kunnes  hän kertoi avoimesti kuinka on sairastanut syömishäiriötä koko ikänsä. Hän näki peilissä aivan toisen naisen kuin mitä me.

Ulkonäköpaineet itseään kohtaan eivät muutu, jos ei oma korvien väli ole kunnossa.

Maailmanparannus ajatus:

Kuvitelkaa hetki, mitä jos me näkisimme toisiamme katsoessamme toistemme sielun, ulkokuoren sijaan?

Kuinka ihanaa se olisikaan?

– Scarlet –

10 vastausta artikkeliin “Ajattele itsestäsi pelkkää hyvää”

 1. Outi sanoo:

  En tiedä onnistuisiko.

 2. Helmi sanoo:

  Sielun kauneuden näkemistä voi harjoitella. Yksi lähtökohta voi olla ajatus -kukaan ei ole paha syntyessään. Ympäristö,olosuhteet,vanhemmat,kokemuksemme jne. muovaavat meistä sen joka olemme tai jota esitämme olevamme. Joskus on syytä kysyä itsekseen mitä ihmettä tälle ihmiselle on tapahtunut? Miksi hän toimii näin? Voi vaatia kovaa työtä nähdäkseen toisen sielun kauneuden. Mutta siellä se on. Hiomaton timantti!❤️

  • Scarlet sanoo:

   Helmi: Kiitos <3 Tuossa tuli todella hyviä ajatuksia ja uusia näkökulmia siihen miten katsoa.
   Kovaa työtä varmasti vaatii, oli se sitten oma tai toisen sielu jonne yritetään katsoa suoraan, eikä kieroon <3

   Ihanaa viikonloppua <3

 3. Rouva Sana sanoo:

  Olin kuuntelemassa viikolla viisi vinkkiä hyvää arkeen (niistä muuten enemmän oman blogini puolella ensi viikolla), ja vinkkien pohjana oli juuri tuo sama ajatuksesi: myönteinen minäkuva ja ajatteleminen itsestä positiivisesti.

  Muutaman harjoitteenjälkeen huomasi, että eipä se ole aina niin helppoa – mutta harjoitus tekee mestarin ja lopputuloksista on koko elämän kantava ilo <3.

  • Scarlet sanoo:

   Rouva Sana: Odotan innolla postaustasi, ja kuten sanot niin se ei ole helppoa.
   Toisille vähemmän ja toisille enemmän, mutta haastellista sillä sitä sortuu aivan pikku jutuista ”vähättelemään” itseään.
   Ihanaa viikonloppua-

 4. PauMau sanoo:

  En tiedä minkälainen ajattelumalli pitäisi sisäistää: Vaikka kuinka toistelee itselleen ”hauki on kala, hauki on kala..” jossain syvällä kuuluu kuiskaus: eipä olekaan.

  Tuo on niin totta, vaikka kaikki olisi ulkopuolisen silmiin hyvin, ei sen perusteella voi tietää millaisen tien toinen ihminen on joutunut kulkemaan.

  • Scarlet sanoo:

   PauMau: nöyränä pitäisi aina muistaa, että toisen tie voi olla niin toisen näköinen,
   ja ihmisellä on tapana suojata itsensä jollain….
   hauki on kala, vai onko?

 5. Frida sanoo:

  Vaikea aihe… toteuttaa ainakin. En oikein tiedä missä vaiheessa elämää itsetunto on alkanut hiipumaan niin, ettei näe itseään ainutlaatuisena, kauniina ja hehkeänä. Jos se on tapahtunut ulkopuolisista paineista käsin, niin se vasta pelottavaa onkin. Mehän tämän yhteiskunnan olemme luoneet, samoin kuin kaikki kauneusihanteet siinä…

  • Scarlet sanoo:

   Frida: uskon että siihen vaikuttaa niin ihminen itse, kuin ympärillä olevat ihmiset tai oma puoliso.
   Se ei ole puolison syy, mutta kun saman katon alla ollaan, ja käytös ja ajatusmaailma alkaa erkanemaan toisistaan
   salakavalasti niin kyllä se muokkaa ja muovaa ihmistäkin toisenlaiseksi kuin sitä on.
   Sillä ihminen haluaa kuitenkin sopeutua, olla mieliksi ja tuntea itsensä kauniiksi ja ainutlaatuiseksi.

   Iso hali sinne <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *