Special Lucia 2018

Avainsanat: , , , , , , ,

Tänä vuonna järjestän yhteistyössä Kokkola-lehden kanssa Special Lucia 2018. Ehdokkaat ovat alueemme kehitysvammaisia tyttöjä ja nuoria naisia. Mukaan tähän ihanaan projektiin on lähtenyt taustatueksi Soite, Kokkolan kehitysvammahuolto ja vammaispalvelut sekä Kehitysvammaliitto Helsingistä.

Tästä linkistä pääset lukemaan miten ehdokkaiden hemmottelu- ja kuvauspäivä sujuivat. Linkki Kokkola-lehteen.

Itse haluan tehdä työtä yhdenvertaisuuden edistämiseksi ja antaa omalla työpanoksellani ääneen kehitysvammaisille, heidän vanhemmilleen ja yhteiskunnan eri tahoille sekä sosiaalityölle, jotka auttavat ja puolustavat kehitysvammaisten oikeuksia. Tiedossamme on, että vammaiset ihmiset kokevat yksinäisyyttä, kiusaamista ja syrjintää. Yhdenvertaisuusvaltuutetun vammaisten ihmisten syrjintää selvittävässä kyselyssä 60 prosenttia vammaisista kertoi kokeneensa syrjintää jollakin elämänalueella viimeisen vuoden aikana. Yli puolet vastaajista koki, että asenneilmapiiri vammaisia kohtaan on huono tai erittäin huono.

 

Seuraavien kuukausien aikana siis tuodaan esiin kehitysvammaisista koskevia, ajankohtaisia blogikirjoituksia. Saat mieluusti vinkata minua, jos haluat tuoda jonkin erityisen hyvän asian tai haasteen esille.

Löydät meidät facesta @SpecialLucia

Twitterissä: @MirkaJohansson

www.scarletswalk.com

www.kehitysvammaliitto.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *