Hyvää tekevät vuodet

Avainsanat: , , , ,

Oli pakko mennä ajassa taaksepäin, sillä en enää muistanut, milloin minä ensimmäisen kerran tein 100 v villasukkaprojektini. Se tapahtui arkistotietojen mukaan vuonna 2011.

Huhtikuussa luin lehdestä kuinka vuoden 2011 alusta oli astunut voimaan uusi käytäntö, jonka mukaan 100- vuotta täyttäviä vanhuksia on liikaa, ja he eivät saa enään Kelan puolesta torkkupeittoa ja kukkia! Minusta tuo oli niin väärin, joten päätin tehdä asialle jotain. Loppu onkin sitten historiaa. Sain innostettua median ja suomen kansalaiset neulomaan villasukkia, jotka postitettiin Kokkolaan ja täältä ne lähtivät kaikille 100v synttäreitä viettäville vanhuksille. Projekti taisi kestää kolme tai jopa neljä vuotta.

Sitten tuntui, että on aika kohdistaa ja tehdä hyvää jollain muulla saralla ja 2015 järjestin puolestaan Kokkolan Lucia-mummo tapahtuman Kokkolan vanhuspalvelun kanssa. Lucia-mummoa on nyt järjestetty kolmena vuotena ja tänä vuonna tuo konsepti muokkautui Special Luciaksi. Kerron aivan pian mitä Special Lucia pitää sisällään, mutta sitä ennen joudutaan vähän jännitäämään vielä. Yhteistyökumppanit ja sponsorit ovat valmiina. Iso kiitos jo tässä vaiheessa kaikille mukaan lähtijöille.

Työssäni sosiaalityöntekijänä ja potilasasiamiehenä saan joka päivä auttaa heikommassa asemassa olevia ihmisiä. Nuorena mietin usein, että mikä se kutsumusammatti oikein on? Nyt tiedän. Minä en valinnut sosiaalityötä, sosiaalityö valitsi minut.

 

Pysykäähän hollilla, niin saatte tietää ensimmäisenä missä mennään. Minä lähden Isolle Kirkolle Sosiaalityöfoorumiin pariksi päiväksi.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *