Suvaitsemattomuus

Avainsanat: , , ,

matkustus cambodza

Cambodza

matkailu espanja

Espanja

matkailu Sedlec Ossuary

Sedlec Ossuary/ Tsekki

matkailu Birkenau

Auschwitz/ Birkenau/ Saksa

matkailu Cuba

Havanna/Cuba

matkustus Tanzania

Tansania/Afrikka

not a good day:

Gröönlanti

Lake Baikal:

Baikal/ Siperia

Viimeiset kuukaudet ja uutisoinnit ovat olleet täynnä suvaitsevaisuuden puutetta, pelkoa ja hämmennystä.

Me olemme saaneet olla niin kauan täällä periferiassa omissa oloissamme, että olemme vieraantuneet muista.

Me kuvittelemme olevamme hirveän kansainvälisiä, mutta jokainen joka on käynyt euroopassa tietää, että me olemme vielä valovuosien päässä sieltä missä he ovat. Kuitenkin yllä olevat maat ovat joko kolmen tai kymmenen tunnin lentomatkan päässä meistä. Birkenauhun hurauttaa Tallinnasta noin 20 tuntiin autolla, joten ei se hirveän kaukana tuo historia ole.

Järkevintä mitä minä nuorena olen tehnyt, on ollut matkustaminen. Pistin kaikki tienestini matkustamiseen ja koskaan en saanut ketään kaveria mukaan, joten matkustin sitten yksin. Ensimmäinen matkani oli yksin Lontooseen neljäksi päiväksi kun olin 17 vuotias. Sen jälkeen on tullut reissattua yhdessä jos toisessa paikassa. Olin nähnyt kaiken tarvittavan kolmenkymmenen ikävuoteni saavutettuani kun tapasin nykysin exäni. Hänen kanssaan matkustin vielä kauempiin maihin.

Nyt olen alkanut matkustelemaan poikani kanssa.

Maailmassa on muitakin kulttuureita ja uskontoja kuin ne mihin me olemme tottuneet. Se mitä näet vieraasta ihmisestä ja hänen toisenlaisesta pukeutumisesta päällepäin ei tarvitse olla sen enempää oikein tai väärin. Nuo asiat eivät kerro ihmisestä yhtään sen enempää, kuin mitä sinun vaatetuksesi kertoo sinun tavoistasi, uskostasi tai kulttuuristasi. Ne ovat erilaisia. Oletko koskaan ajatellut, että he voivat pelätä sinua ja sinun pukeutumistasi ihan yhtä paljon, kuin sinä heitä.

Avaa suusi ja tutustu niin huomaat, että olemme yllättävän samanlaisia.

Meillä on yhteinen nimittäjä ja sitä kutsutaan ihmiseksi.

Suvaitsemattomuus johtuu tietämättömyydestä.

Matkustakaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *