Sisäinen timantti

Avainsanat: , , , , , , ,

Sisainen timantti

Uskon että on kaksi syytä tarttua tällaisiin opuksiin. Ensimmäinen on, että vilpittömästi haluaa oppia ja on jo valmiiksi positiivinen tai sitten on niin rikki ja väsynyt että tarvii edes pienen oljenkorren jaksaakseen raahauta suosta ylös.

Itse ajattelin ensin vähän kyynisenä että no joo, sisäistä timanttia metsästämässäkö sitä taas ollaan? Päätin kuitenkin antaa kirjalle mahdollisuuden, sillä tiedän että kirjan kirjoittajan oma elämänpolku ei ole kovin ruusuinen aina ollut ja se toi välittömästi lisäarvoa sille, että kirjan täytyy olla hyvä, koska kirjoittajakin on joskus kärsinyt. Myönnän, vähän kliseinen tapa ajatella mutta jotenkin pystyn uskomaan painettuun tekstiin syvällisemmin jos tiedän että kirjan ja sanoman tekijä on kokenut kovia, eikä elänyt keskiverto elämää sen suurempia vastoinkäymisiä kokematta.

Otin kirjan käteeni ja avasin sen randomilla. Kohdalle osui sivu 158, Hitaasti mutta varmasti.

Otteita ajatuksesta tuolta sivulta:

Vaikka rauha ei ole jatkuvasti sisälläsi, on henkisestä työstä hyötä. Itseesi tutustuminen, tunteidesi tunnistaminen, arvojesi miettiminen ja jonkin sortin elämän tarkoitus on kirkastunut…

…Ehkä se johtui siitä, että sen sijaan, että olisit keskittynyt omaan arkeesi, keskityit muiden arkeen ja keskityit myös miettimään, miltä muiden silmissä näytät….

…Ikinä et ole valmis, mutta suuntasi on oikea ja voima sisälläsi nykyään vahva ja kirkas. Se voima on luottoa elämään, uskoa parempaan ja ennen kaikkea vastuun ottamista arjestasi ja tunteistasi. Tiedät että lopulta ainoa, joka voi elämääsi muuttaa, olet sinä itse. Ja ainoa, joka voi sinut rauhoittaa, tehdä onnelliseksi ja sysätä eteenpäin  murehtimisesta ja negistelystä, olet sinä itse. Jotkut eivä tiedä mahdollisuuksiistaan toimia samoin, koska he eivät oivalla vastuun oton merkitystä. Kuka tahansa voi sanoa kelle tahansa, että tee näin ja lopeta tuo, mutta jos ei usko itseensä ja näe sitä, että lopulta moni asia on kiinni omista valinnoista ja päätöksistä, ei kenenkään sanoilla ole mitään merkitystä.

Enempää en ole lukenut, sillä nuo 365 ajatusta haluan säästää ensi vuodella , ja aloitan lukemisen vasta tammikuun ensimmäinen. Tämä randomi avaus kuitenkin vakuutti minut, että kirja on timantti!

♥ ♥ ♥

Löytyy kirjakaupoista tai tilaten vaikka täältä!

Kiitos kirjailijalle, Jenny Belitz-Henrikssonille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *