Shindo Sydämen tie

Avainsanat: , , , , , , , , ,

Shindo Luontaishoitola helmi

Lupasin kertoa teille mitä Shindo on. Koska minulla ei ole muita shindo kokemuksia niin en voi vertailla, ja siksi onkin tärkeää pitää mielessä, että tämä on minun kokemukseni shindosta ja siitä mitä se minulle antoi jo ihan ensimmäisen kerran jälkeen.

Itse olen on-off astanga joogannut liki kymmenen vuotta. Astangassa mieli pyritään tyhjentämään (mikä onkin haasteellista), ja samaa harjoitusta tehdään joka ikinen päivä, vuosikausia niin huomasin, että kaikki ikävät asiat ja ärsytykset eivät kuitenkaan poistu kehostani minnekään tuon harjoituksen avulla. Niitä tunteita, kokemuksia ja jopa traumoja on tullut kerättyä kehoon ihan tahtomattaankin. Kenelläpä meillä olisi kevyt reppu kannettavana? En ole kuitenkaan koskaan löytänyt keinoa millä päästä eroon niistä painolasteista kokonaan ja keho on vain kipeytynyt kokonaisuudessaan,  ja terapia ei vaan ole mun juttu.

Tällä hetkellä minulla on tarve sille, että joku näkee minut, ja että se joku näkee minut kokonaisuutena, tuomitsematta. Hyväksyy minut sellaisena kuin olen.

Johanna Kaunisvesi Luontaishoitola Helmestä on ollut vastaus minun vaivoihini. Mitään suurta taikuutta tähän ei liity, mutta hän ymmärtää ja uskoo kun sanon että olen aivan varma siitä, että kaikki minun ikävät asiat ovat jumittuneet lihaksiini ja kehooni. Olenkin alkanut harjoittelemaan olemaan läsnä tässä hetkessä, sillä mitä enemmän voin olla läsnä sitä enemmän voin vapauttaa itseäni menneisyyden kahleista. Matka minuuteeni ja itseeni on alkanut, se ei tapahdu ihan hetkessä mutta uskon vakaasti pääseväni maaliin,ja silloin loistan kirkkaana kuten eräs ihana blogini lukija aina kommentoi minulle.

Shine bright

Ensimmäinen shindo tunti oli vähän, että mitä tämä on, eihän nämä perus helpot venytykset tunnu missään ja vähän turhautunut olokin meinasi tulla. Samalla kun istutaan pitkään ja hartaasti erinäisissä helpoissa venytysasennoissa, Johanna ohjaa positiivisen tunteen sisään, ja negatiivisen ulos. Esimerkiksi: hengitä iloa sisään, ja päästä suru pois uloshengityksellä. Tuo uloshenkäys on samanlainen kun oikein huokasuttaa. Mitään sen ihmeellisempää tekniikkaa tuossa ei mielestäni ole. Voin todeta, että 1,15h aikana saat hengittää sisään kaikkea hyvää, ja ulos aina kaiken mikä sinun mieltäsi on potuttanut, painanut, suututtanut, itkettänyt, harmittanut, pelottanut ja väsyttänyt. Tunnin jälkeen olo oli normaali, paitsi että rintakehäni oli auennut niin hyvin, että tuntui kuin saisin liikaa happea. Nukuin hyvin, ja huomasin parhaan eron vasta seuraavana päivänä, sillä minua ei harmittanut oikeastaan mikään. Olo oli kevyt, ja takareisien kireys oli naps, poissa.

Olen jo lakannut miettimästä, että miten tuo on mahdollista? Se vain on, eikä siihen tarvitse sillä hetkellä edes uskoa, tekee vain ohjatusti mitä lempeästi neuvotaan ja poimii itsestään parhaan sadon.

Shindo tekee kokonaisvaltaisesti hyvää niin korvienvälille kuin koko keholle. Suosittelen kokeilemaan, sillä tämä ei vaadi mitään yleiskuntoa, tai oheismateriaaleja. Riittää että on löysät ja mukavat vaatteet, sekä sukat jalkaan.

Shindo-salilta, Pitkänsillankatu 12, 3 krs (Actilifen yläkerta), Kokkola.

Maanantain tunnit: klo 17.30-18.45  HUOM! tilaa vielä kahdelle, ryhmä harjoittelee koko syksyn.

Tiistain avointunti: avoinryhmä klo 17.30-18.45 ilmottaudu tekstarilla vaikka vasta samana päivänä.

Keskiviikkona alkaa HSP erityisherkkien nuorten/nuortenaikuisten ryhmä klo 19-20.15.

Johanna Kaunisvesi: 050-3365840

Tekstari on paras tapa ilmottautua, sillä Johannalla voi olla asiakas jolloin hän ei  vastaa puhelimeen, mutta soittaa kyllä sitten takaisin.

Lähde avoimin mielin kokeilemaan miltä tuntuu kun hengittää ja huokaisee.

 ♥ ♥ ♥

Tulossa:  Shindon peruskurssi: La-su 3.-4.lokakuuta 10-16

Perjantain tunnit:kerran- kaksi kuussa hoidollinen Shindo- ilta klo. 18.00-20.15

2 vastausta artikkeliin “Shindo Sydämen tie”

 1. PiaF sanoo:

  Onpa hienoa kuulla, että sinäkin löysit Shindon !

  • Scarlet sanoo:

   PiaF: Eikö olekin, miten sulla on jäänyt kertomatta mulle nää mahtavat sivuvaikutukset 😉 ?
   Ihanaa päivää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *