REKO lähiruokaryhmä – Kokkola

Avainsanat: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

jukkola food jogurtti

Kokkolassa pyörii REKO lähiruokaryhmä, josta onkin tullut varsin suosittu kaupunkilaistemme keskuudessa. Homma toimii siten, että liityt ryhmän facebookissa ja sitten katsot mitä haluat tilata eri tuottajilta, kerrot sen kommenttikentässä ja tuottaja tykkää siitä, jonka jälkeen noudat tuotteesi urheilutalon viereiseltä parkkipaikalta tiistaisin klo.18-19.

Helppoa, ja kaikki välikädet tippuvat pois matkanvarrelta. Sen sijaan saat tavata tuttuja ja tuntemattomia säännöllisesti isolla parkkipaikalla ja vaihtaa kuulumisia. Yhteisöllisyys ja samanhenkisyys on pop.

Mikä REKO oikein on? Se on Rejäl konsumtion, lyhennettynä REKO tarkoittaa yksinkertaisuudessaan ”Luotettava ja reilua kuluttamista”.

Toimintamalli on saanut alkunsa Suomessa Pohojanmaalla kesällä 2013. Thomas Snellman oli aikaisemmin tutustunut Ranskalaiseen kumppanuusmaatalousmalliin, ja mietti miten se saataisiin toimimaan täällä Suomessakin. Hän aloitti Reko-mallin kokeilun Vaasassa ja Pietarsaaressa, josta se on sen jälkeen levinnyt laajalti Pirkanmaalle, Läntiselle Uudellamaalle, Paimioon, Sauvoon ja tietenkin Kokkolaan.

Lähiruokarengas saadaan nopeasti perustettua, kun löytyy riittävästi aktiivisia ja lähiruoasta kiinnostuneita kuluttajia ja lähiruokatuottajia. Onneksi meillä niitä löytyy Kokkolasta ja lähiseudulta, ja ryhmä niin myyjien kuin ostajienkin tuntuu kasvavan sanan kiiriessä. Joten vinkkaahan kaverillesikin REKOSTA jos hän ei ole siitä jo kuullut.

Itse olen ostanut seuraavia tuotteita, ja olen ollut asiakkaana reilu kuukauden päivät:

tyrni jukkola food jogurtti

Jukkola Foodin maustamaton jugurtti on taivaallisen hyvää.

Maistuu samalle kuin lapsena mummolassa syöty itsetehty viili. 3 kg pänikkä kestää kolme viikkoa jääkaapissa, siis jos sitä ei satu syömään aiemmin pois (taivaallisen pehmä maku ja koostumus)!

salmiakki hunajavalmiste kalvian peitso

Sitten olen ostanut Salmiakki Hunajavalmistetta, Kälviän Peitsolta.

Muksun suosikki, ja purkki on piilotettava ylös jääkaapin päälle jotta ei syö kaikkea kerralla. Samoin muksua ei meinaa saada pois REKO tapaamisesta kun hän vain maistelisi kaikkia eri  makuisia hunajia ja juttelisi mukavia myyjien kanssa!

karitsan kiekot

Kerran olen tilannut puolikkaan lampaan eri muodossa Ylikallion kyyttötilalta, Alavetelistä.

Kaikki tuli syötyä, ja todella mureaa ja hyvää oli, varsinkin karitsankiekot.

luomukananmunat

Ehdoton vakkari on Carita Sundmanilta ostetut luomukananmunat, 30 kpl kennossa. Sori, kaikki muut kanat, mutta sillä on väliä mitä teille syötetään!

hampurilainen mc donalds kastike

Luomujauhelihaa ja paistia ostan Holmqvisteilta.

Olen aiemminkin todennut, että kun kerran maistaa luomujauhelihaa niin turha kuvitella palaavansa enää mihinkään muuhun.

Koiviston tila yrtit Huhtala REKO

Koiviston tilalta olen taas hakenut yrttitaimet ja yrtit.

Parvekkeeni on aikamoinen viidakko jo kiitos heidän yrtteineen, jotka kasvavat super hyvin.

REKO on vaan niin hyvä juttu, lähellä tuotettua eikä turhan kaukaa kannettua. On ilo saada tukea paikallista yrittäjyyttä.

Ensi viikolla nähdään, aionkin tutustua uusiin tuottajiin ja tuotteisiin jotta voin kertoa niistä teille täällä.

♥ Kiitos ♥

 

2 vastausta artikkeliin “REKO lähiruokaryhmä – Kokkola”

  1. Riikka Salmenaho sanoo:

    suussa maistuva blogi ❤️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *