Ole oma itsesi

Avainsanat: , , , , , , , ,

By Malene Birger jewellery

Oletko koskaan antanut toisten sanella miltä sinusta pitäisi tuntua, tai miten sinä saat reagoida ja tuntea jotkin asiat?

Kenenkään tai minkään ulkopuolisen tahon ei tule sanella miltä sinusta pitää tuntua eri tilanteissa. Ne ovat sinun tuntemuksiasi asioista, ja sinulla on oikeus tuntea niin kuin tunnet. Toiset ihmiset voivat vaikuttaa sinuun, mutta heidän ei kuulu saada parasta palaa sinusta, eli sinun tuntemuksiasi. Sillä sinulla on yksinoikeus omaan mieleesi, eikä kenelläkään muulla. Oli se sitten Beautiful mind tai ei.

No mites sitten on sen laita, että toiset ihmiset yrittävät muokata ja muovata sinusta itselleen sopivaa eri tilanteisiin? Oletko sortunut ja antanut tämän tapahtua huomaamattaan. Ihminenhän on siitä jännä, että hän haluaa miellyttää jostain ihmeen syystä toisia ensin eikä itseään. Minä ajattelen nykyään niin, että minä olen tullut tälle maapallolle ilmaisemaan itseäni aidosti, en tukahduttamaan itseäni ja toteuttamaan toisten ihmisten toiveita! Pitäisi muistaa sama sääntö kuin lentokoneen hätätilanteessa; ensin happinaamari itselle, sitten vasta lapselle!

Toinen asia mikä ehkä vaatii jo enemmän harjoittelua ja mielenhallintaa on, se että jos sinulla on korkeat odotukset toisista ihmisistä tai asioista, niin ne tulevat yleensä isossa pettymyksen paketissa ison ruusukkeen kera. Sillä se on totta, että jos ja kun pystyt olemaan ilman minkäänlaisia odotuksia toisia ihmisiä kohtaan, niin yllättäen törmäätkin hyviin ja rehellisiin ihmisiin. Olen saanut itse kokea tämän nelkytplus bloggareiden seurassa, vaikka en ole vielä edes tavannut yhtään heistä livenä! Kaikki jeesaavat toisiaan, kaikki ovat aikuisia, kaikki ovat yli nelikymppisiä ja ylpeitä siitä!

Johan tässä taas tuli pohdittavaa itse kullekin?

♥ ♥ ♥

“Don’t chase people. Be yourself, do your own thing and work hard.

The right people – the ones who really belong in your life – will come to you. And stay.” – Will Smith –

8 vastausta artikkeliin “Ole oma itsesi”

 1. Leila sanoo:

  I am what I am, näillä mennään! <3

 2. Taru sanoo:

  Moikka ihanuus! Näemmä tämä on eka kommenttini tänne. Itse olin nuorempana muiden odotusten ja mielipiteiden varjossa. Jotain hyvää iästäkin; enää ei tarvitse teeskennellä!

  • Scarlet sanoo:

   Taru: Kiva kun kommentoit <3 Ikä tekee sen, ja että ei tarvi teeskennellä, eikä potea huonoa omatuntoa jos ei aina halua kaikkea!

 3. Kyllä – oli eräs vaihe elämässäni, jolloin yritin käyttäytyä toisten antamien normien mukaan – eihän siitä mitään tullut! Ei ihminen voi itseään vastaan toimia!
  Ja nykyisin, tällä ikäkertoimella, sitä onneksi uskaltaa jo olla oma itsensä. Välillä veemäinenkin, rasittava akka – mutta asia on niin, että jos ei itse pidä puoliaan, ei sitä hoida kukaan muukaan puolestasi;)
  Ja olen samaa mieltä – nelkytplus -bloggaajissa on upeita ihmisiä <3

  • Scarlet sanoo:

   Lady of the Mess: Niin totta, eihän siitä mitään tuu 🙂
   Sekin on karu totuus, että jos et itse pidä puoliasi niin ei sitä kukaan muu tee.
   Ens kerralla treffataan sitten livenä 😉

 4. Tiia K sanoo:

  Komppaan Ladya ja Scarletia, itseä vastaan ei voi toimia ja lopulta tulee irtirepäisy. Ihanaa iltaa. <3

  • Scarlet sanoo:

   Tiia K: Irtirepäisyt tekevät kipeää vain hetken. Aivan kuten laastarinkin repäisy 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *