Mitä minä voin tehdä tänään sinun hyväksesi?

Avainsanat: , , ,

orvokit

Moni asia ja epäkohta yhteiskunnassamme kirvoittaa mielemme aika ajoin. Niissä on hyvin usein sama sävy. Kaikki ovat nyreitä epäkohdasta, mutta kukaan ei kuitenkaan ota ja tee mitään. Ehkä ne tekijät ovat sitten jo tekemässä sitä sillä aikaa kun loput nurisevat. Kyse on asioista jotka ovat todella helppo toteuttaa. Jos ei osaa yksin tehdä, niin kysy kaveriasi mukaan ja sitten teitä on jo kaksi jotka saatte enemmän aikaiseksi. Itse omaan sellaisen luonteenlaadun, että kun tekee ite niin tietää että homma tulee hoidettua 200%!

Heti tuli mieleen, että aika ajoin meillä on pop-up kahviloita, ruokaa ja pientä ravintolatoimintaa vaikkapa kotimme ikkunasta. Mitäpä jos ensi kerralla pitäisit pienen ravintolapäivän jollain palvelutalolla? Pääpiirteittäin sinun tarvii ottaa johtajaan yhteyttä ja kysyä onnistuisiko tuo, että toisitte ilmaista pullaa ja voisiko palvelutalo vaikka piffata kahvit kyytipojaksi. Ps. muistakaa leipoa nisut laktoosittomiksi.

Tai jos naapurissasi asuu vanhuksia kotona, niin mene ja leikkaa heidän nurmikkonsa vaikkapa kerran. Nämä on pieniä asioita, ja mikä parasta tästä saa ilmaiseksi hyvän mielen. Itse kudon parasta aikaa taas vaihteeksi villasukkia, joita sitten joulun tienoilla tiputtelen tuntemattomien ihmisten postiluukusta sisään hyvää joulua toivotusten kera.

Älkää luulko, että olen aina ollut näin empaattinen ja ystävällinen. Olen opetellut toisten huomioon ottamista, sillä vain omaa käytöstään voi muuttaa ja pitääkin muuttaa jos muutosta haluaa ympäristössään.  Aloin hymyilemäänkin vasta 38-vuotiaana, oikeasti!  Vaikka itselläni välillä kiristää tosi paljon, voin valita ja tehdä pienen hyvän teon joka päivä. Voin vääntää suuni hymyyn ja pelastaa jonkun toisen päivän, vaikka omani olisi kaatumaisillaan. Sillä uskon, että sitten kun minä oikeasti tarvitsen apua, minä saan sitä eri muodoissa.

Mitä minä voin siis tehdä?

Minä voin hetkeksi päästää katseeni irti omasta navastani, ja katsoa ympärilleni.

Kysymys kuuluukin, mitä minä voin tehdä tänään sinun hyväksesi?

Sinä voit vaikuttaa omaan tulevaisuuteesi antamalla äänesi!

Kansalaisaloite – Arvokas vanhuus

– Scarlet –

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *