Hyvinvointi

Avainsanat: , , , ,

muutos

Mitä hyvinvointi oikein on, tai mitä se tarkoittaa juuri sinulle?

Onko kaikki hyvin, tai kysymystä: kuinka sinä voit ei kuulla kysyttävän enää kovin usein. Siksi, että kukaan tervejärkinen ei yleinsä vastaa kysyttäessä, että peräpukamat vaivaa, lapsi ei ole nukkunut viikkoon ja olen ihan sairaan väsynyt, tai että minulla on vaikeaa töissä tai en vain jaksa ylipäätänsä yhtään mitään. Me vastataan yleisimmin, että juu kaikki on hyvin, kiitos. Entäs miten sinulla? Tämä on sitä smalltalkia, tai minä kutsun sitä bullshitiksi. Ketä tai kumpaa siinä luulee pettävänsä? Itseään vai kysyjää, sillä faktaa on että kaikilla meillä menee enemmän tai vähemmän huonosti ja on kausia jolloin kaikki menee päin peetä hyvinkin pitkän ajan, jos oikein ikävä kausi elämässä siunaantuu eteen.

Toinen selviää uskon avulla, toinen yltiöpositiivisuudella ja kolmannen ystävän avulla, mutta sitten on heitä joilla ei ole ketään. Jos joku ei tiennyt niin suomessa on todella paljon yksinäisiä lapsia, nuoria aikuisia, aikuisia ja vanhuksia. Jos et tunne ketään yksinäistä, voi johtua yksinkertaisesti siitä syystä, että joku lähelläsi ei kehtaa myöntää olevansa yksin, sillä onhan se häpeä jos ei tervejärkinen ihminen omista ystäviä, vai mitä?

Mietin tässä yksi päivä, että kuinka idioottimaista onkaan se, että ensin kaikki haluavat tietää mitä sinulle kuuluu, niin kauan kun sinulla menee tasasen hyvin. Sillä herra mun vereni jos sinulla menee liian hyvin, niin se ei sovi ympärillä oleville. Sinähän voit ylpistyä ja muuttua koppavaksi, ja olla jopa onnellinen. Kell´ Onni on, se onnen kätkeköön! Sitten kun sinulta kysytään että, mitä sinulle kuuluu ja sinä annat suoran vastauksen, niin hyvinä kuin huonoina hetkinä, ja kerrot avoimesti että nyt on huono hetki meneillään.

Niin mitä sitten tapahtuukaan? Puff, kaikki ihmiset kaikkoavat ympäriltäsi, läheiset ja sukulaiset. Toivo siis totisesti, että suuret ongelmat eivät osu elämäsi polulle. Ongelmasi ei kiinnosta enää ketään sillä tasolla, että sinulta kysyttäisiin kuinka jaksat tai voit,  tai onko kaikki hyvin, miten pärjäät?

Ongelmasi alkavat kiinnostaa ihmisiä selkäsi takana aivan uudella tasolla, puhumisena ja siunaamisena. Supatteluna ja kilauta kaverille ja kuiskaten kerro asiasta eteenpäin. Viidakkorumpu elää ja voi hyvin, usko pois vaan.

Jos tunnistat itsesi supattelijaksi, niin tunne pisto sydämessäsi!

Jos tunnistat itsesti silmätikuksi joutuneeksi, niin muista että tuo toisten käytös kertoo vain niin paljon enemmän heistä kuin sinusta!

Vain omaa käytöstään voi muuttaa, ja monesti se kuulkaas kannattaa!

– Scarlet –

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *